Z E S T A W Y O B I A D O W E


SCHAB Z RUSZTU
(grillowany plaster schabu soute)
12,00
SCHAB PANIEROWANY z jajkiem sadzonym
(plaster schabu tradycyjnie panierowany w bułce tartej)
13,00
SCHAB W SOSIE z białego wina z kaparami
(plaster schabu duszony w ¶metanowo-winnym sosie z dodatkiem kaparów)
15,00
KARCZEK Z RUSZTU
(grillowany pachn±cy czosnkiem plaster wieprzowej karkówki)
12,00
KOTLET Z PIERSI KURCZAKA
(pier¶ z kurczaka panierowana w bułce tartej z dodatkiem ziaren sezamu)
10,00
KOTLET de VOLAILLE
(zawijana pier¶ z kurczaka faszerowana żółtym serem i ¶wieżym masłem czosnkowym)
12,00
PIER¦ Z KURCZAKA Z RUSZTU
(grillowana pier¶ z kurczaka soute)
10,00
PIER¦ KURCZAKA PANIEROWANA W WIÓRKACH KOKOSOWYCH
12,00
KˇSKI Z PIERSI KURCZAKA
(kawałki piersi kurczaka w sezamie smażone w głębokim tłuszczu)
12,00
PIKANTNE SKRZYDEŁKA
(skrzydełka w chrui±cej panierce z pikantnym sosem salsa)
8,00
PIEROGI RUSKIE (8szt.)
(gotowane lub podsmażane z cebulk± i ¶mietan±)
5,50
PIEROGI RUSKIE zapiekane(5szt.)
(pierogi ruskie zapiekane w sosie beszamelowym z kawałkami boczku)
9,00
BROKUŁY w beszamelu
(różyczki brokułów posypane serem w sosie beszamelowym z kawałkami bboczku)
7,00
smażony SER CAMEMBERT
(ser panierowany w płatkach migdałów z dodatkiem żurawiny)
10,00
SER SMAŻONY
(delikatny zółty ser panierowany w bułce tartej, smażony w głębokim tłuszczu z dodatkiem sosu tatarskiego)
10,00
RISOTTO a'la ALIBI
(pachn±cy curry smażony ryż z kurczakiem, papryk±, chińskimi grzybami i ananasem)
12,50
BUKIET MIĘS z patelni
(smażone paseczki z trzech rodzajów mięs z czosnkiem i sosem chilli)
14,00
ZAPIEKANKA KREOLSKA
(ryż, krewetki, ananas, kurczak, papryka, żółty ser)
15,00
GOLONKA
(golonka bez ko¶ci zapiekana w piecu)
15,00
ZAPIEKANKA a'la GRATINE'
(zapiekanka z frytek z dodatkiem marchwi, boczku i cebuli w aromatycznym ¶mietanowym sosie)
10,00